top of page
Foto van schrijverEmmelien Barendregt

emm'tomatensaus

Bijgewerkt op: 25 jun. 2020

Overheerlijke pasta met tomatensaus met gehaktballetjes, verse basilicum, geraspte Parmezaanse kaas en wie weet wat croutons. Een grote smaakexplosie!



Basis benodigdheden:

- 2 blikken gepelde tomaat

- ansjovis

- knoflook

- tijm

- basilicum

- olijfolie / peper / zout


Eventuele toppings

- croutons

- parmazaanse kaas

- emm’gehaktballen

- pennen / spagettie of wat jij wil?!


Recept:

- pan op het vuur met goed wat olijfolie

- voeg hier gesneden knofloof en ansjovis aan toe

- LET OP! Laat het rustig smelten, verbrand? Begin opnieuw!

- voeg jouw verse kruiden toe aan de olijfolie, in de video zie je tijm

- geheel lekker even laten smelten

- voeg de tomaten uit blik toe

- lekker een hele tijd laten pruttelen zodat het geheel wat kan inkoken.

- voeg eventueel nog wat verse gehakte basilicum toe

- breng het geheel op smaak met wat rode wijn?



Tip: ga je de tomatensaus met de overheerlijke ballen eten? Voeg deze dan optijd toe.

Zodat ze de saus lekker kunnen absorberen. Schep het geheel verschillende keren

lekker door, en dompel de ballen onder in de tomatensaus.


Bij de overheerlijke gehaktballen hoort de overheerlijke rode tomatensaus. Je hoeft gewoon niet meer op vakantie blijf lekker in Nederland en maak dit gerecht, geloof me je hebt het gevoel dat je je in Italië begeeft.





7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page